vancouver week 5
9 december 2018 - Vancouver, Canada
De week begon weer rustig vele lessen gemaakt en gesport de usual voor canada dus. Aangezien we ons toch wel vaak beginnen te vervelen, mijn boeken uitgelezen zijn ben ik terug gestart met tekenen na lange tijd. Het voelde goed om weer creatief bezig te zijn. De week vorderde en een van de managers vroeg of ik wou les geven voor hen. Ik was zo enorm verbaasd dat ze me dat vroegen. Ik begon met het feit dat ik een lesgever was in belgie en zijn blijdschap was zo geweldig om te zien. Helaas moest ik zijn bubbel al snel doorbreken want de vraag kwam iets te laat. In 2 weken verlaten we canada. Zijn blijdschap was snel weer over. Toch was ik getriggerd door zijn vraag. Ik vroeg meisjes die in opleiding waren hoe het effectief werkten hier. Nu bleek dat de meeste lesgevers volledig vrijwillig werkten. Bij ons vrijwilligers vergoeding betekend dat ze een minimum loon krijgen in de meeste gevallen. Hier in canada bleek dit toch net iets anders te gaan. Deze lesgevers werken hier volledig gratis. Dit verklaarde wel waarom sommige beter geschoold waren dan anderen, jammer genoeg want het gaat steeds om mensenlichamen. Wij zijn verantwoordelijk voor ieder van hen wij dragen zorg voor hun met heel ons hart en met al onze kennis. De lesgevers die wel betaald werden en geschoold waren zijn vaste lesgevers en medewerkers die ook Bali werk uitvoeren. Ik vind het zo interessant om te zien hoe alles anders verloopt in elk land.
Daarnaast blijf ik elke week genieten van de fijne sport momenten ondanks dat ik me vaak verveel kijk ik steeds uit naar de sportuurtjes. Het is fijn om ook eindelijk progressie te zien echt te gek wat een maand sporten minder dan normaal al kan betekenen. Ik ben ondertussen terug aan 8 km nog even en ik ben dus terug op het loop niveau zoals ik vertrokken ben dat is een goed begin om verder te bouwen nu is de truc natuurijk blijven vol houden. Sport is the best theraphy in the world.
We zijn in de week naar een hanuka viering geweest. Dit was zeer bijzonder om eens te zien de joden weten hoe ze moeten dansen wanneer ze maar willen. De hele ceremonie ging over het aansteken van de 8 kaarsen dit nam veel tijd in beslag, ondertussen was er gratis chocomel en donuts van iedereen (behalve ik aangezien mijn dieet, o ja ik hou het nog steeds vol). Het was fijn te zien dat ook de daklozen welkom waren. Ik heb zelf niet veel ervaring met het jodendom maar de mensen hier waren zeer liefdevol. Na het staren van de lichtjes waren we er wel klaar mee en weer een nieuwe ervaring rijker.
In het weekend waren we naar enkele kerstevenementen geweest die we op facebook hadden gevonden. Het perfecte bewijs dat facebook niet het perfecte middel is. We gingen een kijkje nemen en er waren telkens maar enkele kraampjes. Maar het hield ons op zijn minst bezig we hadden de hele stad afgestapt hiervoor. Het einde van de week daarentegen was wel enorm indrukwekkend. Het was een regenachtige dag maar wouden het licht festival absoluut zien. We stapten bijna 2u in de regen. Onze schoenen en kleren waren al snel doorweekt. Eens we aankwamen bij het evenement vergaten we deze feiten meteen. Zoveel lichtjes heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Het was zo een mooi spektakel de hele botanic garden was omgetoverd tot een lichtjes sprookjeswereld. We waren nog maar net binnen en de dansende lichtjes gingen van start. Muziek en kerstlichtjes een prachtige combinatie. We hadden dit in europa ook al eens gezien maar nooit zo groot, de canadezen zullen hoge belastingen betalen om dit te kunnen verwezenlijken. Maar naast deze prachtige sprookjeswereld hebben we ook make a wish gesteund door een lichtsterretjes te kopen. Na even te rusten kregen we helaas kou maar we moesten wel nog 2uur terug stappen. Ik besloot om te beginnen liften na 10 minuten bleek dat mijn duim nog perfect werkten we kregen dus een lift naar huis op 15 minute waren we thuis. Dit was een perfecte afsluit van onze week.
Nog 14 dagen en we gaan naar onze volgende magische stad. We hebben in ieder geval alvast een nieuwe kerst activiteit gepland. It the most wonderfull time of the year. Christmas lights instantly makes me six years old again.
Bij jullie zijn de kerstmarkten ook alvast gestart geniet ook daar van elk moment. Geniet van het einde van het jaar.
Veel liefs, Celina

Geniet nog van je laatste week Canada en op naar de volgende! In België wordt het stilletjes aan kouder, de kerstbomen worden massaal boven gehaald nu Sinterklaas terug het land uit is, en dromen we allemaal van een witte Kerst zoals ieder jaar (al zal het wel weer een regenachtige worden). Hopelijk heb je niet te veel last van de sneeuwstormen die Amerika nu teisteren....
En als je wat meer wilt weten over Chanoeka/Hannukah: https://nl.wikipedia.org/wiki/Chanoeka :)
Ingrid en ik doen nog aquagym, je herinnert je ons misschien nog, wij stonden met ons drieën links aan de trappen van het zwembad, de donderdag om 19u45, Ilse komt niet meer, de uren zijn moeilijk te combineren met haar werk. Een aantal weken geleden was het de lesgeefster haar 1st les, maar ze staat ervoor open dat we haar feedback geven en nu weet ze al beter waar we graag nog meer op willen werken, alle begin is moeilijk, dat beseffen we maar al te goed. En iedereen geeft les op zijn/haar manier.
Zo, op naar het volgend avontuur en de volgende verhalen...😉
Wees voorzichtig en veel plezier nog!
Veerle
Ik ben benieuwd naar de nieuwe bestemming het is toch altijd iets ander ieder land heeft zijn eigen manier he.
Het was weer een mooi verhaal doe zo verder en geniet er vooral van.
Vele groetjes en dikke knuffel 👍👍😘😘
Geniet van elke dag want je weet nooit wat morgen brengt...